Energetyczne batony owsiane

Nie ma nic lepszego niż batoniki owsiane, które są wyjątkowo smaczne, proste w przygotowaniu oraz bogate w składniki odżywcze. Skoro Anna Lewandowska stworzyła swoje, to i my nie chcemy być gorsi i przygotowaliśmy autorską wersję. Można sięgnąć po nie o każdej porze dnia, bo są lekkie i nie tuczą. Wypróbuj i sama się przekonaj!

Składniki:

2 garści nerkowców
2 banany
garść migdałów
szklanka płatków owsianych górskich
2 garści orzechów pekan
2 łyżki jagód goji
2 łyżki żurawiny
3 łyżki stołowe miodu
orzechy włoskie do dekoracji
rozdrobnione ziarna kakao

Przygotowanie:

Na samym początku namocz nerkowce i przygotuj dużą miskę. Wsyp do niej nerkowce i dodaj dwa banany. Wszystko zblenduj. Do powstałej masy dodaj pozostałe składniki: migdały, płatki owsiane, orzechy pekan, jagody goji, żurawinę i miód. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Masę wyłóż na blachę wyrównaj jej powierzchnię. Całość możesz dodatkowo przyozdobić orzechami włoskimi i rozdrobnionymi ziarnami kakao. Piecz 25 minut w 180 stopniach. Na samym końcu pokrój w prostokąty i zajadaj się bez wyrzutów sumienia!

Więcej o: