Owoce, które jedzą gwiazdy, żeby schudnąć

Gwiazdy zazwyczaj dbają o to, co jedzą. Chcąc zachować wieczną młodość i piękna próbują różnych, często nietypowych metod. Tym razem przyjrzeliśmy się temu, jakie, nietypowe, owoce lubią jadać i dlaczego.

Te owoce najchętniej jadają gwiazdy. Czy to dzięki nim zachowują młody i piękny wygląd?

Ciąża Kylie JennerCiąża Kylie Jenner www.instagram.com/kyliejenner

Kylie Jenner je granaty

Kylie jest ogromną fanką tych owoców i sama zdradza, że może je jadać w każdej ilości. Granat to pożywny i niskokaloryczny owoc, po który gwiazda często sięga od razu po powrocie z imprezy. 

TEN owoc podkręca metabolizm. Jadłam go codziennie po obiedzie i jestem w szoku

Wartości odżywcze granatu:

100 g to zaledwie 83 kcal. Granaty bogate są w takie witaminy i minerały, jak: witamina C, K, D, B12, wapń. Granat to owoc, który wspomaga trawienie, wzmacnia układ odpornościowy organizmu, a także zapobiega procesom starzenia się.

Miranda Kerr jej dieta i treningMiranda Kerr jej dieta i trening https://www.instagram.com/mirandakerr/

Miranda Kerr i jagody goji

Czy piękna skóra Mirandy to zasługa właśnie tych owoców? Modelka kocha jagody goji i często dodaje je do swoich potraw. Warto zaznaczyć, że Miranda jest dietetykiem, więc zna się na zdrowym odżywianiu.

Dieta grejpfrutowa pozwala schudnąć nawet 5 kg w 2 tygodnie! Czy rzeczywiście tak jest? Sprawdziłam!

Wartości odżywcze jagód goji:

Jedna łyżka zawiera ok 30 kcal. To jedne z najbardziej odżywczych kalorii jakie istnieją. Jagody goji to superfoods. Przypisuje się im właściwości lecznicze, działają pozytywnie między innymi na wątrobę, płuca, choroby serca, działają przeciwstarzeniowo oraz wzmacniają układ odpornościowy. 

Nasiona chia i jagody goji. Polska odpowiedź na modne jedzenie

Archiwum XArchiwum X https://www.instagram.com/gilliana/?hl=pl

Gilian Anderson i Dżakfrut

Aktorka znana głównie z "Archuwim X" zachwyca swoim wyglądem niezależnie od wieku. Dżakfrut - ten nietypowy owoc towarzyszy jej często, jest jej ulubionym. Owoc drzewa bochenkowego to źródło wartości odżywczych. 

100 gramów tego owocu to zaledwie około 95 kcal. To ponoć jeden z najbardziej kalorycznych owoców, jednak warto go jadać ze względu na wartości. Dżakfrut bogaty jest w witaminę C i B6, żelazo, wapń, magnes, potas i cynk. Zawiera dużo błonnika, posiada duże ilości białka i może stanowić substytut mięsa dla wegan lub wegetarian. 

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.