Śniadania białkowo-tłuszczowe. Wspomagają redukcję tkanki tłuszczowej [PRZEPISY]

Śniadania białko-tłuszczowe mają coraz więcej zwolenników, zwłaszcza wśród trenerek fitness. Takie połączenie syci na długi czas i nie powoduje gwałtownego wzrostu cukru we krwi. Dodaje także energii i jest źródłem cennych kwasów omega. Przedstawiamy 5 zdrowych propozycji!
. . www.hercupofjoy.com

Śniadania białkowo-tłuszczowe. Wspomagają redukcję tkanki tłuszczowej [PRZEPISY]

Śniadania białko-tłuszczowe mają coraz więcej zwolenników, zwłaszcza wśród trenerek fitness. Takie połączenie syci na długi czas i nie powoduje gwałtownego wzrostu cukru we krwi. Dodaje także energii i jest źródłem cennych kwasów omega. Przedstawiamy 5 zdrowych propozycji!

Mozarella z pomidorami i orzechami

Składniki:

- 1 kulka mozarelli

- 6 pomidorków koktajlowych

- sól i pieprz do smaku

- garść orzechów włoskich

- świeża bazylia

Przygotowanie: Mozarellę oraz pomidorki pokrój na mniejsze kawałki. Dopraw je solą, pieprzem i  dodaj świeże listki bazylii. Całość posyp posiekanymi włoskimi orzechami. Gotowe!

Śniadnia białkowo-tłuszczowe to nie tylko jajka sadzone z boczkiem... Śniadnia białkowo-tłuszczowe to nie tylko jajka sadzone z boczkiem... www.chewoutloud.com

Zapiekanka z jajek

Składniki:

- 4 jajka

- 40 g boczku pokrojonego w kostkę

- pół cukinii

- sól morska

- pieprz

- kurkuma

Przygotowanie:

Cukinię i boczek pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Całość przełóż do małej foremki wysmarowanej masłem klarowanym i piecz około 20 minut w 180 stopniach.

. . www.cookdiary.net

Krem z awokado

Składniki:

- awokado

- 100 ml mleczka kokosowego

- 1 łyżka orzechów nerkowych

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wystarczy zblendować na gładką masę i gotowe!

. . www.flickr.com

Pasta z makreli i awokado

Składniki:

- 300 gram wędzonej makreli

- 1 dojrzałe awokado

- 1 łyżka musztardy

- 1/2 cebuli

- świeża natka pietruszki

- pieprz czarny

- 3 pomidory

Przygotowanie:

Makrelę obierz ze skóry i oddziel od ości. Rozdrobnij ją na małe kawałki. Dodaj do niej obrane i pokrojone w drobną kostkę awokado, musztardę, cebulę, natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw pieprzem.

Z pomidorów wydrąż środki i wypełnij je przygotowana pastą. Gotowe!

. . www.flickr.com

Boczek ze świeżymi warzywami

Składniki:

- klika plastrów boczku

- pomidorki koktajlowe

- mieszkanka sałat

- czerwona cebula

- pieprz do smaku

- ulubione świeże zioła

Przygotowanie:

Dokładnie umyj warzywa i pokrój na mniejsze części. Całość dopraw świeżymi ziołami i pieprzem. Wysmaż mocno plastry boczku i połóż na przygotowanej sałacie. Gotowe!

Więcej o:
Copyright © Agora SA