5 podstawowych zasad zdrowego żywienia, których warto się trzymać według Jen Widerstrom

Jen Winderstrom to amerykańska trenerka i ekspertka od zdrowego żywienia, która swoimi radami dzieli się w programach telewizyjnych, m.in. w show o metamorfozach użytkowników 'The Biggest Loser', gdzie jest jurorką. Jen przekazuje każdemu swojemu podopiecznemu na początku jego drogi 5 zasad, które znajdziesz w kolejnych zdjęciach.
Jen Winderstrom to amerykańska trenerka i ekspertka od zdrowego żywienia, która swoimi radami dzieli się w programach telewizyjnych, m.in. w show o metamorfozach użytkowników 'The Biggest Loser', gdzie jest jurorką.  Jen przekazuje każdemu swojemu podopiecznemu na początku jego drogi 5 zasad, które znajdziesz w kolejnych zdjęciach.  
Jen Winderstrom to amerykańska trenerka i ekspertka od zdrowego żywienia, która swoimi radami dzieli się w programach telewizyjnych, m.in. w show o metamorfozach użytkowników 'The Biggest Loser', gdzie jest jurorką. Jen przekazuje każdemu swojemu podopiecznemu na początku jego drogi 5 zasad, które znajdziesz w kolejnych zdjęciach. facebook.com jen winderstrom
Zasda numer 1: jedz świadomie
<br>
<br>
Nie w pośpiechu, nie przy okazji robienia innych czynności, jak np. oglądanie telewizji czy prowadzenie samochodu. Jedzenie w spokoju, dokładne gryzienie, świadome konsumowanie każdego kęsu pomaga nie tylko cieszyć się jedzeniem, lecz także pomaga usprawnić trawienie i zapanować nad nadmiernym apetytem. Zasda numer 1: jedz świadomie

Nie w pośpiechu, nie przy okazji robienia innych czynności, jak np. oglądanie telewizji czy prowadzenie samochodu. Jedzenie w spokoju, dokładne gryzienie, świadome konsumowanie każdego kęsu pomaga nie tylko cieszyć się jedzeniem, lecz także pomaga usprawnić trawienie i zapanować nad nadmiernym apetytem. facebook.com jen winderstrom
Zasada numer 2: jedz prosto i 'czysto'
<br>
<br>
Trzymaj się podstawowych, naturalnych produktów - chudego mięsa, kasz, zielonych warzyw, jabłek, bananów. Przestań kupować mrożone dania, potrawy w słoikach. Z naturalnych, prostych produktów przygotujesz zdrowe posiłki, które dostarczą wartości odżywczych i 'dobrych' kalorii. Zasada numer 2: jedz prosto i 'czysto'

Trzymaj się podstawowych, naturalnych produktów - chudego mięsa, kasz, zielonych warzyw, jabłek, bananów. Przestań kupować mrożone dania, potrawy w słoikach. Z naturalnych, prostych produktów przygotujesz zdrowe posiłki, które dostarczą wartości odżywczych i 'dobrych' kalorii. facebook.com jen winderstrom
Zasada nr 3: kontroluj porcje
<br>
<br>
Nie musisz obsesyjnie o nich myśleć, ważyć i mierzyć posiłków, ale mniej na uwadze proporcje, jakie znajdują się na talerzu. Według Jen 70 procent talerza powinny zajmować produkty, które ekspertka nazywa pochodzącymi z ziemi, jak warzywa i ziarna. Resztę może stanowić mięso. Zasada nr 3: kontroluj porcje

Nie musisz obsesyjnie o nich myśleć, ważyć i mierzyć posiłków, ale mniej na uwadze proporcje, jakie znajdują się na talerzu. Według Jen 70 procent talerza powinny zajmować produkty, które ekspertka nazywa pochodzącymi z ziemi, jak warzywa i ziarna. Resztę może stanowić mięso. facebook.com jen winderstrom
Zasada nr 4: spożywaj więcej kombinacji spalających tłuszcz
<br>
<br>
Taka kombinacja to np. białko+tłuszcz, taki posiłek bardziej przyspiesza metabolizm niż połączenie węglowodany+ tłuszcz i hamuje uczucie głodu, dłużej pozostając w żołądku. Typowy posiłek tego typu to jajecznica z pieczarkami albo omlet z warzywami skropiony oliwą, czy jajko zapiekane w awokado. Zasada nr 4: spożywaj więcej kombinacji spalających tłuszcz

Taka kombinacja to np. białko+tłuszcz, taki posiłek bardziej przyspiesza metabolizm niż połączenie węglowodany+ tłuszcz i hamuje uczucie głodu, dłużej pozostając w żołądku. Typowy posiłek tego typu to jajecznica z pieczarkami albo omlet z warzywami skropiony oliwą, czy jajko zapiekane w awokado. facebook.com jen winderstrom
Zasada numer 5: Zadbaj o odpowiednią ilość błonnika
<br>
<br>
Dzięki niemu czujemy się syci po posiłku, lepiej trawimy, a także chronimy się przed chorobami układu krążenia i układu pokarmowego. Powinniśmy zjadać codziennie ok. 20-40 gramów błonnika, który znajdziemy w warzywach, nasionach roślin strączkowych, ziarnach, jabłkach, produktach pełnoziarnistych. Zasada numer 5: Zadbaj o odpowiednią ilość błonnika

Dzięki niemu czujemy się syci po posiłku, lepiej trawimy, a także chronimy się przed chorobami układu krążenia i układu pokarmowego. Powinniśmy zjadać codziennie ok. 20-40 gramów błonnika, który znajdziemy w warzywach, nasionach roślin strączkowych, ziarnach, jabłkach, produktach pełnoziarnistych. facebook.com jen winderstrom
facebook.com jen winderstrom facebook.com jen winderstrom facebook.com jen winderstrom
Więcej o:
Copyright © Agora SA