Domowy snickers w wersji FIT. Już nigdy nie sięgniesz po tego ze sklepowej półki

Haps Fit - Tomasz Repeta
21.02.2017 16:43
Nie znamy nikogo, kto nie lubi się zapomnieć. Szczególnie jeżeli chodzi o słodycze. Sterylnie zapakowanego batonika zamieniliśmy w kilka warstw szczęścia w słoiku, który w całości daje przepyszną wersję popularnego Snickersa.

SKŁADNIKI:
400 ml mleka roślinnego
pół szklanki kaszy jaglanej
łyżka kakao
pokruszone 3-4ciastka owsiane
garść orzechów ziemnych
łyżka masła orzechowego
6 daktyli
łyżka miodu

PRZYGOTOWANIE:
Zagotuj mleko. Do zagotowanego mleka dodaj wypłukaną i przelaną wrzątkiem kaszę. Zabieg ten zniweluje gorycz. Gotuj przez 10 minut i na sam koniec dodaj kakao. Nie zapomnij o mieszaniu. Kaszę odstaw na 10 minut do lodówki. Na dnie słoika wysyp pokruszone ciastka owsiane. Drugą warstwę stanowi ostudzona kasza jaglana z kakao. Następnie dodaj garść orzechów ziemnych i masło orzechowe. Na sam koniec połóż daktyle i wysyp resztkę pokruszonych ciastek.