Jak przestać jeść słodycze?

Sylwia Szostak/Projekt BeFit
11.11.2014 20:20
Ochota na słodycze to efekt źle zbilansowanej diety. Sylwia Szostak z Projektu BeFit radzi, jakie zmiany wprowadzić. Więcej filmów o treningu i diecie znajdziesz na fitness.sport.pl/wideo
Komentarze (8)
Zaloguj się
  • Nartalia Nowak

    Oceniono 26 razy 26

    Pszennica, żyto to gatunek zbóż z którego robi się mąkę, natomiast "mąka razowa" mówi o tym, że mąka została zrobiona z jak najmniej oczyszczonego ziarna. Może by mąka razowa za równo żytnia, jak i pszenna. Ta Pani nie ma podstawowej wiedzy! Jak możecie promowac takie bzdury...

  • wilma.flintstone

    Oceniono 16 razy 16

    Rany, jakie bzdury....

  • miyoki

    Oceniono 15 razy 15

    odżywka białkowa!!!//? batony proteinowe??? co za bzdury. A gdzie zdrowe racjonalne odżywianie z nieprzetworzonych produktów? Po co koktajl proteinowy nie lepiej koktajl z kefiru i babana. Bzdruy!!!!! Razowe a skład moąka przenna....a dlaczego by nie? Ech.....

  • loginyzajete

    Oceniono 17 razy 11

    U mnie pomogło wprowadzenie owsianki i jaglanki co rano, z owocami, ewentualnie z odrobina miodu lub ksylitolu na początku. Z osoby co miała potworne głody słodyczowe, musiała codziennie do kawki itd. stałam się kimś, kto bardzo wybrednie nic kupnego słodkiego nie jada (no poza bardzo dobrą czekoladą od czasu do czasu - raz na miesiąc gdzieś) i tylko ewentualnie jakieś dobre domowe ciasto zje od święta. Polecam :)

  • starszakjeden

    Oceniono 6 razy 4

    Oglądajmy następne odcinki. Tylko pamiętajmy, żeby nie w nadmiarze.

  • luiza.anna6

    Oceniono 3 razy -3

    A skąd goryl bierze białko czy cukry? z owocow. Jesteśmy dziećmi matki natury. Dlatego przetworzone jedzenie powoduje choroby a naturalne leczy. Do tego ludzie stale są w błędzie, że muszą jeść mieso.. Widać tego skutki. Choroby, choroby, całe mnóstwo chorób.. Budową fizyczną najbardziej zbliżeni jesteśmy do małp, a zwłaszcza do szympansów. Małpy te nie jedzą ani mięsa ani mleka. Małpy to zwierzęta owocożerne, spożywają też dużo zielonych części roślin. W naszym klimacie nie za dużo jest owoców i dlatego żródlem weglowodanow będą dla nas słodkie warzywa okopowe, a zródlem minerałow zielone rośliny i nacie warzyw. Oczywiście możemy spozywac owoce tropikalne, ale trzeba je myc soda oczyszczoną w celu zmycia opryskow, niestety owoce i warzywa z marketow sa chemizowane. Ale mieso i nabial jest z kolei nafaszerowany nie tylko chemia i konserwantami ale i antybiotykami! Ludzie mają chęć na słodycze, bo brakuje im węglowodanów, ale nie tych w postaci oczyszczonej sacharozy czy skrobi z białej mąki, tylko glukozy i fruktozy, która jest w owocach. Jedzcie mnóstwo słodkich owoców a minie chec na szkodliwe slodycze, które zawierają oczyszczoną bialą mąkę, olej rafinowany, jajka (szkodliwy cholesterol, kwasica) i mleko krowie (przyczynia się do powstawania nowotworów, osteoporozy, kwasicy, cukrzycy, alergii, otyłości itp., zobacz Prof. dr Walter Veith - Mleko - Czynnik chorobotwórczy 1/11
    www.youtube.com/watch?v=8hfDmC4UEBI)
    W owocach oprócz cukrów zawiera się mnóstwo witamin i minerałów oraz woda strukturalna, która doskonale nawadnia nasz organizm ;) Ja wyleczyłam sama kilka chorób. To cud natury.
    Pozdrawiam i na koniec intrygujący film
    101 POWODÓW, ABY PRZEJŚĆ NA WEGANIZM (Napisy PL)
    www.youtube.com/watch?v=KMbfc1EDl_U

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX