Lunch dla aktywnych. Makaron ryżowy z łososiem [WIDEO]

Damian Bąbol, Piotr Szubryt
19.11.2014 18:27
Dla zapracowanych osób mamy szybką propozycję dania na wynos, które można zjeść na zimno lub podgrzać w pracy, czyli makaron ryżowy z łososiem, cukinie i uprażonym sezamem. Posiłek przygotowuje Justyna Mizera, sportowydietetyk.com.pl i ekspertka PolskaBiega.pl
Komentarze (2)
Zaloguj się
  • rafalpl_g

    0

    Wsztstko fajnie ale niczym nie doprawiamy? uważam że używamy zbyt dużo tłuszczu do przygotowania tego dania (do tłustego łososia, do cukini i sezam ma w sobie dużo tłuszczy.
    Ja bym polecił łososia skoro jest rozdrabniany doprawić solą morską i ziołami i zapiec w piekarniku ok 10min/165C, tłuszcz który ma w sobie wystarczy i zaoszczędzimy patelnie. Makaron ryżowy polecam namoczyć wcześniej w zimej wodzie ok 1h albo na noc, a następnie wrzucić do wrzątku na 15-20sec (przelać zimną wodą jeżeli ma byc na wynos), Sezam i cukinię można przygotować tak samo doprawić np. Tymiankiem czy miętą.
    Ale to tylko moja propozycja dania dla aktywnych

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX