Domowe mleko orzechowe. Świetne dla wegan i osób, które nie tolerują laktozy

Olga Słowiakowska
17.09.2014 16:20
Coraz więcej osób decyduje się na dietę wegetariańską lub bezmleczną. Wielu z nas po prostu źle czuje się po 'tradycyjnym' mleku pochodzącym od krowy. Niestety mleka roślinne, wśród nich ryżowe, sojowe, migdałowe, owsiane - są bardzo drogie i często produkowane z dodatkiem zbędnych substancji chemicznych. Cóż więc pozostaje? Zrobić pyszny orzechowy napój samodzielnie! Nie potrzeba do tego specjalnej maszyny, wystarczy blender lub mikser. Zobaczcie, jak Beata Lipov robi mleko z orzechów laskowych.

Składniki:
1 szklanka orzechów laskowych
3 szklanki wody

Beata Lipov prezentuje swoje przepisy na ładny dom i te kulinarne na blogu Lawendowy Dom
Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX