Chipsy z jarmużu podane z guacamole [HAPS FIT]

04.08.2016 16:07
Zdarza się dzień, w którym włączasz ulubiony film i przegryzasz mniej lub bardziej zdrowe przekąski. Skoro już nie ćwiczysz, a wysilają się tylko twoje gałki oczne i ewentualnie ręka, to w razie emocji, zagryzaj je chipsami z jarmużu podanymi ze świeżutkim guacamole. Fabuła zyskuje wtedy na atrakcyjności.

Składniki:
jarmuż
sól, pieprz
oregano
czosnek
papryka słodka
oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Umyj i osusz liście jarmużu. Jeżeli pojawią się grubsze łodygi, urwij je. Wszystkie liście wrzuć do miski i wymieszaj z przyprawami oraz oliwą z oliwek. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez 5-8 minut. Miej jarmuż na oku, ponieważ bardzo łatwo go spalić. Chipsy można podawać z dipem jogurtowym lub guacamole.

Nutella z awokado i banana

Pudding chia z musem z mango

Kotlety z marchewki idealne na lunch